Obra gràfica sobre paper d’amate


L’amate és un tipus de paper originari de mesoamèrica que es remunta a l’època precolombina.

El propietari va acudir al taller perquè en el moment de transportar-lo del lloc d’origen fins a Europa a algú se li va acudir que fer-lo més petit seria una solució per a que el transport sortís més econòmic.

Així doncs, l’individuu amb idees de bomber va decidir plegar el paquet per la meitat aconseguit que l’obra gràfica quedés totalment destrossada.

La mala idea no va comportar pèrdues patrimonials o econòmiques importants a nivell de país, fora del disgust del propietari per qui la peça tenia un gran valor sentimental. Així doncs ens la va portar per restaurar.

La publiquem aquí no pel seu valor sinó per la raresa del material del què està feta, l’amate, que és la primera vegada que intervenim en 15 anys de trajectòria professional.

Si tens més dades sobre l’amate explica’ns-ho, ens encanta aprendre coses noves!

L'obra sobre paper d'amate un cop aplanada, consolidada i a meitat del retoc cromàtic. S'aprecia que el plec de l'esquerra ja no s'aprecia mentre que el plec de la dreta encara està per retocar.

L’obra sobre paper d’amate un cop aplanada, consolidada i a meitat del retoc cromàtic. S’aprecia que el plec de l’esquerra ja no s’aprecia mentre que el plec de la dreta encara està per retocar.


L'obra gràfica sobre paper d'amate plegada en tres

L’obra gràfica sobre paper d’amate plegada en tres

La conseqüència de plegar el paper d'amate és que les fibres es trenquen i la peça queda deteriorada. Aquí es veu l'esquerda que s'ha provocat.

La conseqüència de plegar el paper d’amate és que les fibres es trenquen i la peça queda deteriorada. Aquí es veu l’esquerda que s’ha provocat.

 

 

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top