Assessorament

Des del taller oferim assessorament professional per a afrontar processos complexes, establint pautes d’actuació i fent un seguiment i avaluació continu.

Què fem?

Quan un fons s’inunda, quan hi ha una infecció de microorganismes o una plaga d’insectes bibliòfags, quan arriba una donació… Sovint sorgeixen preguntes: per on comencem? amb què i com netegem? és prudent incorporar les noves adquisicions als dipòsits? què s’ha de restaurar? quin criteri de prioritat hem establir?

L’assessorament en conservació preventiva consisteix en un informe elaborat en base a una o diverses visites a la biblioteca, arxiu o museu per tal d’avaluar-ne la situació de partida i analitzar-ne els punts forts i els punts febles. L’informe proposa un pla de conservació preventiva que, si s’aplica, garanteix la perdurabilitat del fons.

L’assessorament en restauració consisteix en l’elaboració d’un pla d’intervenció dels volums del fons establint prioritats segons l’estat de conservació de cadascun dels volums. Aquest informe permet a les institucions abordar una sistemàtica d’intervenció i traçar un full de ruta per tal d’invertir els recursos econòmics amb seny.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta, no dubtis en preguntar-nos i t’atendrem ràpidament.

Contactar