Conservació preventiva

Des del taller portem a terme projectes de conservació preventiva, tant a nivell individual de cada peça com a nivell col·lectiu de fons i col·leccions.

Què fem?

La conservació preventiva és el camp que estudia com conservar les obres indirectament controlant els factors que intervenen en la deterioració de les peces com ara la humitat relativa, la temperatura, la contaminació, la llum, les plagues, l’emmagatzematge, etc. És clau a l’hora de garantir la preservació de les obres i tota una inversió de futur en comparació als costos que podria comportar si no la tenim en compte. Una bona estratègia conservació preventiva pot evitar grans desastres irrecuperables i estalviar moltes restauracions directes sobre la peça. Un bon nivell d’higiene als dipòsits, tant dels propis documents com del seu entorn, serà la garantia de tenir una col·lecció més sana i amb menys risc d’infecció.

Com ho fem?

Cada suport documental requereix les seves pròpies condicions d’humitat, temperatura, llum, etc., i hi ha peces més sensibles que d’altres a determinats factors.

  • Condicions ambientals en l’emmagatzematge: anàlisis de les condicions dels dipòsits i pautes de conservació preventiva per a col·leccions en arxius, biblioteques i museus.
  • Higiene de fons i dipòsits: neteja de fons adquirits i desinfecció de fons infectats amb microorganismes.
  • Manipulació i transport de les obres: per a exposicions temporals.
  • Sistemes de protecció (carpetes, capses, fundes, camises, etc.): a l’hora d’emmagatzemar les peces n’hi ha que requereixen capses fetes a mida i amb material de conservació. Des del taller subministrem aquest tipus de material així com material més estàndard com ara capses fundes per als documents.
  • Sistemes de presentació per a exposicions: quan una o més peces se cedeixen per a una exposició requerirà un sistema de protecció especial que no serà el que habitualment trobem al dipòsit. Des del taller oferim la possibilitat de realitzar sistemes de presentació per a exposicions a mida i amb material de conservació.

Galeria fotogràfica

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol consulta, no dubtis en preguntar-nos.

Contactar