Restauració de dos llibres d’Àngel Guimerà dedicats

Restauració de dos llibres d'Àngel GuimeràÀngel Guimerà fou dramaturg i poeta en llengua catalana. La seva extensa obra, notable per unir a una aparença romàntica els elements principals del realisme, el va fer un dels màxims exponents de la Renaixença o “ressorgiment” de les lletres catalanes a finals del segle XIX.

Aquests exemplars dedicats de Joan Dalla (segona edició) i Poesies (tercera edició) arribaren al taller de restauració en un estat força dolent de conservació que evidencia unes repetides lectures símptoma de l’afecte que els hi tenia la família propietària.

L’exemplar de Poesies està incomplet per la part del final i té el cosit fràgil. S’aprecien dues cintes autoadhesives engomades a la tapa anterior ja que té nombrosos estrips i degut a la mala qualitat del paper de pasta de fusta o pasta mecànica té els fulls força acidificats, té una dedicatòria a ploma i a l’interior una carta manuscrita de l’autor. L’exemplar de Joan Dalla també té una nota manuscrita per l’autor a la coberta i pateix una deterioració similar a l’altre exemplar. Aquest té fragmentat el cosit en tres seccions.

En el cas de Joan Dalla s’ha realitzat una neteja en sec de totes les pàgines, s’han consolidat i reintegrat els estrips i llacunes i s’ha recosit i reenquadernat. En el cas de Poesies s’ha realitzat una neteja en sec de totes les pàgines, s’han consolidat i reintegrat estrips i llacunes i s’ha elaborat una camisa de conservació per a la carta manuscrita del seu interior. S’ha realitzat una capsa de conservació d’igual aspecte que l’enquadernació de Joan Dalla que permet emmagatzemar i manipular el llibre de manera segura.

Un dels llibres de Guimerà després de la restauració

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top