Artista badaloní conegut per la seva tècnica del collage que va ser molt reconegut al mon artístic per haver jugat un paper molt important en la introducció de les noves tendències artístiques a Badalona, i sobretot a través del grup REM que ell mateix va contribuir a fundar a l’any 1958 amb altres artistes joves.
Sarriera destacà per les diferents etapes creatives, des de les sèries de rostres, naturaleses mortes i badius, fins a les ‘sarrierescas’, passant ineludiblement pels collages, les obres que millor reflectien l’expressivitat i l’estil tan personal del pintor badaloní. L’aportació primordial de Sarriera a les Arts Plàstiques va estar en l’experimentació amb la tècnica del collage, gràcies a la qual va merèixer el reconeixement de la crítica i del públic, especialment en la dècada dels seixanta. (Font: Badanotis)
En aquest cas estem davant d’una cartolina en força mal estat. Presenta arrugues, plecs, cargolament, ondulació, pèrdua de suport, estrips i vores esquinçades. Té taques de brutícia tant a l’anvers com al revers, coles i restes de cola d’alguna cinta autoadhesiva. Per la part del revers hi ha col·locada una cinta adhesiva que ha provocat molta tensió doblegant fins i tot la capa pictòrica per la part anterior. S’observa craquel·lament sobretot localitzat en el pigment negre i blau fosc on fins s’han perdut petites zones. En general la resta de pigments estan en bon estat. A les vores s’observen restes de cola o de vernís envellit i engroguit i pinzellades de pintura blanca que clarament no corresponen a l’obra.
A la imatge superior esquerra s’observen els estrips i llacunes, les ondulacions del suport, al marge s’hi veu la brutícia superficial i a la part inferior les restes de cinta autoadhesiva. A la imatge superior dreta corresponent a l’anvers de la peça, es pot observar una ratlla blanca corresponent no corresponent a l’obra, una llacuna i diversos estrips.
Procedència de la peça: Museu de Badalona