Restauració d’un àlbum fotogràfic

Aquest àlbum fotogràfic va ser adquirit a un Flea Market de Londres pel seu propietari en unes de les primeres vacances que realitzava amb la seva parella. Va tenir la bonica idea de substituir les fotografies originals (de gent que no coneixien de res i que, segons el venedor, ell mateix havia posat per a que l’àlbum no estigués buit) per fotografies de la parella durant el viatge i regalar-li a ella per Nadal.

L’àlbum est trobava en un estat una mica precari i òbviament necessitava una restauració.

A priori des del taller no estaríem gens a favor de disgregar una peça que considerem com a única malgrat tenir diversos components. És a dir, per anar bé, l’àlbum i les fotografies són UN TOT que no hauria de desmembrar-se. En aquest cas però, degut que va ser el mateix venedor qui, sense criteri aparent, va posar les fotografies dins l’àlbum, vàrem desmuntar-lo, tractar les fotografies originals que conserva el propietari dins de fundes de conservació, i restaurar l’àlbum com a objecte que albergaria posteriorment unes altres fotografies.

Es va haver de fer especial èmfasi en l’estructura de l’àlbum ja que el llom de tipus Patent estava força deteriorat. Si esteu interessats en conèixer l’evolució dels àlbums de fotografies podeu llegir l’article “Estudio, descripción y conservación de álbumes fotográficos” que vàrem publicar a les 14es Jornades Imatge i Recerca de Girona.

Les imatges de l'àlbum de fotografies abans i després de la restauració, on s'aprecia la neteja de la tela i la consolidació del llom on es va afegir una tela d'un color similar per a reforçar-lo.

Les imatges de l’àlbum de fotografies abans i després de la restauració, on s’aprecia la neteja de la tela i la consolidació del llom on es va afegir una tela d’un color similar per a reforçar-lo.


Es varen retirar i restaurar les fotografies que hi havia a l'àlbum i posteriorment es va procedir amb la restauració de l'àlbum en si, amb una neteja i consolidació de l'estructura.

Es varen retirar i restaurar les fotografies que hi havia a l’àlbum i posteriorment es va procedir amb la restauració de l’àlbum en si, amb una neteja i consolidació de l’estructura.

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top