Llibres d’acolliments civils i noces d’or

Fa mesos l’Alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, va posar-se en contacte amb el taller perquè uns tianencs li havien proposat donar la benvinguda al poble al seu nadó amb un “acolliment civil”, l’equivalent laic al bateig.

El resultat de reunions, pluges d’idees i dissenys és el que teniu davant. Dos llibres, un pels Acolliments i l’altre per la celebració de les Noces d’Or al poble de Tiana.

Tots dos llibres tenen la mateixa estructura, estan enquadernats a mitja pell verda amb les tapes de paper fetes artesanalment. El paper dels Acolliments té un caire més infantil amb colors verd, groc, lila i vermell mentre que els papers fets a mà de les Noces d’Or tenen un to més solemne amb espurnes d’or i un toc de tinta negra.

L’interior de cada llibres és diferent, òbviament el text canvia, però ambdós estan pensats per a deixar constància de cada celebració. Els protagonistes de la festa per duplicat una pàgina que funciona com un talonari, després l’ajuntament se’n queda una part i els interessats l’altra.

Llibre de Noces d'Or i llibre d'Acolliments de l'Ajuntament de Tiana

Llibre de Noces d’Or i llibre d’Acolliments de l’Ajuntament de Tiana

Detall dels papers fets a mà

Detall dels papers fets a mà

Detall del llibre de Noces d'Or on es pot veure el funcionament dels llibres. S'aprecia la constància de la primera celebració de Noces d'Or.

Detall del llibre de Noces d’Or on es pot veure el funcionament dels llibres. S’aprecia la constància de la primera celebració de Noces d’Or.

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top