Restauració d’un llibre de registre de la Germandat de Sant Esteve de 1880

Llibre registre abans de la restauració

Llibre de registre de socis de la germandat de Sant Esteve datat del 1886 – 1925 amb unes mides de 215mm x 310mm.
Quadern de 34 pàgines de paper  impreses i  manuscrites, originalment cosides. Mostra brutícia generalitzada tant interiorment com exteriorment i una gran taca de tinta blava a la part inferior, sobretot a la cantonada dreta. Actua com a tapa un paper d’aigües de color marró que sembla haver estat laminat amb un paper verjurat per tal de donar-li més consistència. La taca de tinta és posterior a aquesta intervenció ja que ambdós papers s’han vist afectats. La tapa, que és d’una sola peça, mostra pèrdues de suport en perímetre i llom i degradació generalitzada degut al fregament i l’ús.

Enquadernació: L’enquadernació consta de dos papers encolats, l’exterior és un paper d’aigües de color marró i l’interior és un paper verjurat.
Tripa: Les 35 pàgines estaven cosides per quatre punts, s’ha perdut el fil però les perforacions són òbvies. El paper mostra brutícia generalitzada i algunes taques de fòxing. Destaca una taca de tinta blava a la cantonada inferior dreta que s’extén per tota la part inferior dels fulls. Les pàgines són impreses amb tinta blava i vermella i manuscrites a tinta i llapis

Interior del registre després de la restauració

.

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top