Restauració d’un cartell de la Feria Gran en Valencia – 1983

Restauració d'un cartell de la Fira de València

Cartell de 100cm x 300cm imprès amb tintes grasses de color sobre paper de pasta de fusta. Datat de 1983 publicita una Festa Major a València. El cartell representa valenciana amb atuells típics i diverses escenes de la terra. Aplicada sobre les tintes hi ha una capa d’alguna resina o goma que originalment s’usava per a donar brillantor i èmfasi en determinats punts de la imatge.
El seu estat inicial és regular tenint danys generalitzats com ara arrugues, plecs, cargolament pel sistema d’emmagatzematge, ondulacions i corvament. S’observa erosió deguda a l’insecte Lepisma Saccharina. Hi ha estrips concentrats a la part inferior del cartell i algunes vores esquinçades. La peça també presenta brutícia superficial i una visible acidificació en el suport. S’observen aurèoles a la part inferior. En base a les patologies es pot afirmar que les alteracions segurament són degudes a un mal emmagatzematge.

A les imatges una aurèola d’humitat (a baix a l’esquerra) i un detall dels estrips de la part inferior del cartell (a baix a mà dreta).

Detalls de l'estat de conservació del cartell: aurèoles d'humitat i estrips

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top