Restauració d’una fotografia de Coloma Amigó

Fotografia abans de la restauracióFotografia encolada sobre cartró que es troba enrotllada sobre sí mateixa degut segurament a la tensió superficial exercida per la gelatina de l’emulsió.
Presenta dos grans estrips a la zona central que en algun moment han estat reparats amb cinta autoadhesiva tant per la part de l’emulsió com per la part posterior. Té molta brutícia superficial.
No mostra una resistència perillosa al ser desenrotllat.
Cromotípia en blanc i negre retocada amb llapis de grafit. La fotografia es veu nítida, no mostra alteracions químiques però s’observen corrosió superficial per insecte Lepisma Saccharina.
Les vores de l’emulsió estan desencolades del cartró en zones puntuals, sobretot a les cantonades on l’emulsió ha arribat a saltar. La capa de l’emulsió mostra esgarrapades puntuals provocades per algun objecte desconegut. No sembla que s’alteri en forma d’esquerdes o craquel·lament quan es desenrotlla el suport.

Fotografia abans i després d'haver retirat la cinta autoadhesivaA la imatge de l’esquerra s’aprecia un estrip reparat anteriorment amb cinta autoadhesiva, a la dreta es mostra el mateix estrip durant el procés de restauració un cop retirada la cinta autoadhesiva.

Procedència de la peça: Museu de Badalona

(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top