La revista de biblioteconomia i documentació Ítem, dedica el seu número 62 al patrimoni bibliogràfic i documental.

El patrimoni cultural no és només testimoni del passat, sinó la garantia que el present i el futur de la humanitat es fonamenten en la riquesa d’una memòria que ens ha de permetre construir, de manera crítica i lliure, una societat amb plenes garanties democràtiques. La pèrdua o destrucció del patrimoni bibliogràfic i documental, a la qual malauradament estem massa habituats per manca d’inversió i de voluntat política, requereix intervencions urgents i la col·laboració entre biblioteques, arxius, museus i espais d’exposició, que consolidin una actuació permanent d’obertura de dades que garanteixi la preservació del coneixement.

En aquest número la Elisa Díaz i la Berta Blasi hem pogut col·laborar aportant el nostre petit gra de sorra amb l’article “Sistemes de neteja per a patrimoni documental i obra gràfica en paper”.

Si sou membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya l’haureu rebut a casa i hi teniu accés lliure en línia. Si no ho sou podeu accedir-hi seguint les indicacions del mateix COBDC.

 

Ítem 62 : Sistemes de neteja per a patrimoni documental i obra gràfica en paper - Berta Blasi, Elisa Díaz

Ítem 62 : Sistemes de neteja per a patrimoni documental i obra gràfica en paper. Autores: Berta Blasi, Elisa Díaz

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!