Des del taller de restauració us desitgem bones festes i bon any 2020

Des del taller de restauració us desitgem bones festes i bon any 2020

Arribades aquestes dates, fem balanç per fer-vos partícips dels passats 365 dies del taller en quatre línies.

Hem dut a terme projectes molt interessants que podeu tafanejar a l’apartat de projectes de la web com per exemple la restauració d’un octau preciós, un guaix de Zagoskin o un collage de Miró, i també hem trepitjat la lluna amb la restauració de l’edició «To the moon and back» de la revista LIFE, i d’altres projectes que anirem publicant.

El dia 13 d’octubre vàrem fer una jornada de portes obertes per celebrar el Dia Europeu de la Conservació i la Restauració, on vàrem explicar el procés de restauració d’un plànol de l’Arxiu Municipal de Tiana i que va ser tot un èxit de públic.

Enguany hem seguit compartint el que sabem publicant un apunt per posar ordre dins el caos de les ISO en materials de conservació en arxius, biblioteques i museus.

I, com que millorar dia a dia és una de les nostres màximes, hem assistit a cursos que ens han fet créixer i que ens permeten posar a la vostra disposició les últimes tècniques per a tenir millor cura el patrimoni de tots.

Un dels esdeveniments més interessants va ser The Plastics Heritage Congress que es va celebrar a Lisboa el maig i que ens va fer obrir els ulls sobre com d’efímers són els plàstics i quants mal de caps ens portaran en el futur. Un altre dels més rellevants ha estat «El Pla de Conservació Preventiva als equipaments museístics» celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya a l’octubre. Ambdós cursos ens han estat especialment útils per aplicar a la col·lecció del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch a qui fa un any que assessorem.

El moviment és vida i el taller ha incorporat nous fitxatges aquest últim tram de l’any amb noves intel·ligències i habilitats que acaben confegint un equip rodó.

 

Gràcies un any més per permetre’ns viure d’allò que més ens agrada, la conservació i restauració del patrimoni de tots.

L’equip del taller us desitgem que passeu unes bones festes i que tingueu un pròsper 2020.

 

Join our newsletter

Volutpat vel turpis nulla lorem sed semper. Aliquam sagittis sem libero viverra vehicula nullam ut nisl.

Leave A Comment