Fantàstic dia el d'ahir organitzat per #Cafès de #Patrimoni al #Museu #Episcopal de #Vic. Gran iniciativa per a tenir l'oportunitat de viure els secrets del museu.  @cafesdepatr: Hem tingut temps i tot de fer experiments amb #selfies i #palsdeselfie!😆 De visita al @MEV_Vic acompanyats de l'equip del museu. Parlem sobre el patrimoni medieval i sobre les noves tecnologies aplicades a la conservació, un museu pioner en l'ús de la tècnica #impressio3D #patrimoni #patrimonejant #cafesdepatrMEV #MEV #Vic #igersbcn #igerscatalunya #medieval #gotic #romanic #novestecnologies

Fantàstic dia el d’ahir organitzat per #Cafès de #Patrimoni al #Museu #Episcopal de #Vic. Gran iniciativa per a tenir l’oportunitat de viure els secrets del museu.
@cafesdepatr:
Hem tingut temps i tot de fer experiments amb #selfies i #palsdeselfie!😆
De visita al @MEV_Vic acompanyats de l’equip del museu. Parlem sobre el patrimoni medieval i sobre les noves tecnologies aplicades a la conservació, un museu pioner en l’ús de la tècnica #impressio3D
#patrimoni #patrimonejant #cafesdepatrMEV #MEV #Vic #igersbcn #igerscatalunya #medieval #gotic #romanic #novestecnologies

Feia temps que seguia la pista a les activitats organitzades per Cafès de Patrimoni a través de Twitter i del Blog. El meu pare, en Llorenç Blasi (audiodescriptor de professió i organitzador del Festival de Música Antiga de Tiana per afició), havia participat a les trobades en més d’una ocasió i me les havia recomanat aferrissadament.

Finalment aquest passat abril va coincidir un forat a l’agenda amb una de les seves trobades: la visita al Museu Episcopal de Vic.

Llorenç i Berta Blasi observant unes reproduccions en 3D d'alabastre al Museu Episcopal de Vic (Foto: MEV)

Llorenç i Berta Blasi observant unes reproduccions en 3D d’alabastre al Museu Episcopal de Vic (Foto: MEV)

Es defineixen a ells mateixos com a “Trobades informals per a parlar del patrimoni” i ells s’encarreguen de tot, tu només has d’anar al lloc acordat a l’hora prevista i després tot va rodat. Entrada gratuïta. Visita guiada amb el personal més experimentat a les zones habitualment més inaccessibles dels museus com ara el taller de restauració, les anècdotes de conservació, i en aquest cas la zona posterior, l’esquelet, d’un dels frescos del museu o el resultat de la impressió 3D d’una de les seves escultures. Esmorzar col·loqui per debatir, preguntar, argumentar… tot allò que et passi per la ment. I finalment un dinar (això si que s’ho paga cadascú) amb els assistents a la trobada i una volta per la ciutat amb la millor companyia.

L’experiència ha estat excel·lent i recomano a tots els amants de les entranyes del nostre patrimoni que s’apuntin a la propera trobada!

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!