Un any més ens sumem a la Setmana Europea de la Conservació i la Restauració oferint una jornada de portes obertes al taller.

Dia: dijous 17 d’octubre del 2024

Lloc: C. Matas, 35, local, Tiana

Aforament: 10 persones

Inscripcions: Contacte

ECCO és una confederació d’organitzacions nacionals d’arreu d’Europa, que té com a missió la salvaguarda del Patrimoni Cultural per a la societat mitjançant uns alts estàndards en l’exercici professional de la Conservació-Restauració.

La celebració es du a terme arreu d’Europa i els conservadors-restauradors conviden els visitants als seus llocs de treball: als tallers de museus, estudis privats, estudis universitaris i llocs de conservació-restauració en monuments.

El Dia Europeu de la Conservació – Restauració té com a objectiu:

– Sensibilitzar sobre el paper clau de la conservació-restauració en la salvaguarda del patrimoni cultural amb els responsables polítics i la societat civil (pública).

– Compartir el coneixement de la complexa activitat d’aquesta professió discreta com a ciència aplicada que inclou humanitats, ciències naturals i intervé amb un codi ètic en els múltiples àmbits del Patrimoni Cultural.

– Destacar el respecte i el descobriment dels valors per a la societat mitjançant les intervencions més enllà dels artistes i l’artesania per garantir la integritat del testimoni material per garantir l’autenticitat del patrimoni cultural per al procés d’identificació de l’individu.

– Fer transparents els estàndards internacionals de qualitat de la professió sobre aquest alt nivell de competències de salvaguarda del Patrimoni Cultural a través de les associacions membres de 22 estats europeus.

– Per aclarir com aquesta experiència és de valor per al turisme sostenible i un catalitzador per a la innovació en ciència per al patrimoni.

Jornada de portes obertes per la Setmana Europea de la Conservació Restauració.

Jornada de portes obertes per la Setmana Europea de la Conservació Restauració.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!