Podem imaginar les societats contemporànies sense l’escriptura? Què diferencia un grafisme d’una escriptura completa? Ens identifiquem amb la nostra escriptura? Quins són els secrets del desxiframent de les escriptures antigues?
La primera exposició temporal del Museu de Cultures del Món ens mostra de quina manera l’escriptura, nascuda originalment com a instrument de conservació i difusió de la paraula, ha esdevingut un referent simbòlic de la cultura a la qual pertany i evoca claus identitàries i col·lectives.
L’exposició proposa un extens recorregut a través de les cultures del món per presentar les varietats, els usos i els múltiples desenvolupaments d’aquest mitjà de comunicació sense el qual seria impossible la nostra vida diària.
Al llarg de deu àmbits diferenciats i a partir de diversos elements museogràfics, veurem com aquestes escriptures han tingut gènesis i evolucions particulars en els diferents pobles del planeta, d’acord amb les llengües i cultures per a les quals van ser creades, fins arribar als nostres dies.
Al taller vàrem restaurar alguns dels llibres que s’exposaran del 12 de juny de 2015 al 31 de gener de 2016 al Museu de Cultures del Món, vegeu algunes fotografies dels llibres rituals durant el procés de conservació i restauració a l’apartat de projectes de la web.