Enguany celebrem 5 anys de blog del taller de conservació i restauració de patrimoni documental i obra gràfica

Enguany celebrem 5 anys de blog del taller de conservació i restauració de patrimoni documental i obra gràfica

Sis anys endarrere

Enguany farà sis anys que vaig prendre l’arriscada decisió d’obrir el meu propi taller de restauració.

Obrir un taller de restauració no és com obrir, per exemple, un restaurant. Quan vas a menjar a un lloc nou si no t’agrada el que et serveixen no repeteixes i llestos. En un taller, però, si el restaurador no fa una feina de qualitat es corre el risc de perdre la peça “de valor incalculable i irreemplaçable” per sempre més.

És per això que donar els mitjans necessaris als clients perquè confiïn en el taller era (i segueix sent) tant rellevant. Així va ser com mostrar els projectes que anava realitzant, es va convertir una prioritat i el primer any, gràcies al que vaig aprendre a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, em vaig fer una pàgina web amb HTML tot i que ràpidament vaig veure que aquella solució es quedava molt curta i vaig mirar noves maneres de fer difusió del taller amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació que tenia al meu abast. I va ser així com va néixer el blog.

Al principi només mostrava les peces restaurades, però amb el temps també s’hi van anar incloent petits articles relacionats amb el món de la conservació i la restauració: comentaris de publicacions, explicacions de materials i tècniques, apunts que responen a preguntes que els professionals d’arxius, biblioteques, museus o particulars adrecen al taller i que poden ser d’interès general… M’agrada pensar que ara és un lloc on compartir el coneixement i on fer accessible a tothom la conservació i la restauració del patrimoni documental i l’obra gràfica.

Projectes i articles

Enguany, per celebrar que fa cinc anys que va néixer l’hem redissenyat i li hem fet una petita reestructuració. Potser el canvi més rellevant és que a partir d’ara trobareu per un costat els projectes i per l’altre els articles relacionats amb la conservació i la restauració en comptes d’estar tot barrejat com fins ara.

La botiga

Un altre gran canvi és la creació de la botiga on podreu comprar tot tipus de material relacionat amb la conservació i la restauració del patrimoni documental i l’obra gràfica. Mica en mica els productes s’aniran ampliant i, si en necessiteu algun que no hi sigui també ens el podeu demanar.

El butlletí

Com sempre, per estar al corrent de les últimes novetats, dels últims projectes realitzats i dels últims articles publicats podeu donar-vos d’alta al butlletí del taller on quinzenalment rebreu tota la informació rellevant.

Finalment vull agrair-vos tot el suport que heu donat al taller durant aquests anys, és un plaer compartir tantes experiències amb vosaltres i una gran recompensa que decidiu invertir el vostre temps llegint els continguts del blog.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!