Restauració d’una petita fotografia de dues nenes

Tothom té fotografies a casa. Bé, ara potser cada cop menys, fem fotografies digitalment i queden arraconades a les profunditats d’una targeta SD. I ens n’oblidem fins que no fem neteja de les carpetes de l’ordinador.

Però fa anys tothom tenia fotografies, i fa més anys encara més. I les fotografies es guardaven com a tresors. Servien per recordar aquelles persones que t’estimaves, que potser eren ben lluny o que potser ja no hi eren.

Tots tenim caixes de sabates a casa amb fotografies a dintre. Òbviament no és la millor manera de conservar unes fotografies que segurament eren dels nostres pares, avis, besavis… i òbviament de tant mirar-les després de les generacions les fotografies ja no estan com havien estat.

De tant en tant apareix pel taller algun propietari nostàlgic que vol mantenir viva aquella imatge que tantes vegades s’ha mirat, o que vol sorprendre a algú cuidant una mica més aquell record.

Aquest és el cas del projecte que veieu. Un bon dia una noia va venir al taller perquè volia restaurar una fotografia on sortia la seva mare i la seva tieta quan eren ben petites. Era de les poques fotografies que tenien les dues juntes amb aquella edat i estava molt deteriorada.

Al taller li varem fer una neteja i varem consolidar-ne els estrips, que massa en tenia, ja que estem parlant d’una fotografia de 3’5 x 5’5 cm. També li varem fer un sistema de protecció que permetia contemplar-la i transportar-la amb seguretat.

Aquí podeu veure l’abans i el després de la restauració.

Restauració d'una fotografia

Restauració d’una fotografia en blanc i negre


(*)Totes les peces publicades compten amb el consentiment dels seus propietaris o responsables de custodia.

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!

Go to Top