©Paul Almasy/AKG Paris. Biblioteca de la Universitat d'AlgèriaDes de 2011 el Taller ofereix el servei de peritatge judicial en preservació, conservació i restauració de patrimoni documental.

Es pot concertar el servei mitjançant el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes, des del registre oficial de pèrits judicials del Departament de Justícia o bé directament des de l’apartat de contacte d’aquesta web.

Un pèrit judicial és un expert que aporta un informe avalat per la seva titulació específica i experiència amb la finalitat d’analitzar determinades proves, fets, situacions, etcètera, en un cas en conflicte. Aquest pèrit pot ser demandat per qualsevol de les parts en un judici i també pel jutge.

El peritatge que s’ofereix des del Taller es realitza sobre el patrimoni documental i s’aporta un informe d’expert sobre una peça o un fons on s’hi avalua l’estat de conservació, els possibles danys ocasionats i el valor implicaria restaurar-lo. Aquest informe, si s’escau, pot ser usat com a prova en un judici.

Vegem un parell d’exemples pràctics:

El nostre centre presta un valuós gravat de Pablo Picasso amb la finalitat de ser exposat a la sala d’un museu. Durant la inauguració un dels visitants s’ensopega i li cau la copa de cava sobre el gravat que no estava degudament protegit. És evident que el museu hauria d’assumir la catàstrofe, però s’hi oposa.

En un dels dipòsits del nostre arxiu un conducte d’aigua rebenta mullant i inundant molta de la documentació (única i irreemplaçable) que s’hi custodiava. La fuga no era gaire gran i no ho hem vist dins que ja era massa tard i en el 75% d’aquell dipòsit hi han proliferat els microoganismes. La vostra assegurança es nega assumir-ne les conseqüències.

Imatge: ©Paul Almasy/AKG Paris. Biblioteca de la Universitat d’Algèria

Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials!